Eräs Sanaleikkiblogin pitäjän tuntema henkilö koki kerran jomotusta takapuolessaan. Hän pyllisti peilin edessä ja huomasi, että rektumissa on jotain pieniä esineitä. (Miten ne esineet sinne olivat päätyneet, ei Sanaleikkiblogin pitäjälle koskaan selvinnyt.) Henkilö koitti sorkkia sormillaan peräaukkoaan, mutta ei kuitenkaan saanut objekteista kiinni.

Kun tuskat eivät lakanneet ja ummetuskin alkoi vaivata, henkilö pyysi ystäväänsä katsomaan takamukseensa. Ystävä totesi, että kyllä siellä todellakin jonkinlaisia sinne kuulumattomia kulutustavaroita on, aivan siinä uloskäynnin tuntumassa. Äärimmäisenä ystävyyden osoituksena ystävä suostui jopa yrittämään esineiden ulosvetämistä, mutta sepä ei onnistunutkaan. Jotenkin esineistä ei vaan saanut otetta, vaikka sormet upposivatkin peräsuoleen ongelmitta.

Kun muu ei auttanut, takamusvaivainen henkilö joutui turvautumaan proktologin apuun. Proktologi totesi, että kyllähän täällä jotain tavaraa on. Potilas vastasi siihen, että sen hän jo tietääkin, mutta mikä on, kun ne näyttävät olevan aivan peräaukon tuntumassa, mutta hän ei millään saa niistä otetta.

Lääkäri selitti tilanteen: "Esineet peräpeilissä saattavat näyttää olevan lähempänä kuin mitä oikeasti ovat."